Dirigent Kerst Play-in 2019

Bram soentjens

Bram Soentjens (1984) werd geboren in Venlo. Hij zette zijn eerste muzikale stappen bij harmonie Sint Caecilia in Blerick en kreeg daarnaast les van Jacq Sanders aan de Venlose muziekschool. Bram zijn muzikale loopbaan begon in 2003 toen hij hafabra-directie en bijvak trompet ging studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Gedurende deze periode volgde hij masterclasses bij Hans Leenders en David King. Daarnaast heeft hij deelgenomen aan dirigeerclinics waaronder King Size Conducting, Entornos en Life Long Learning.

Vervolgens studeerde Bram directie- en compositielessen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In 2009 heeft Bram zijn bachelorstudie succesvol afgesloten. Hierna is hij orkestdirectie bij Arjan Tien gaan studeren. Vanaf 2011 is hij naast de hoofdvaklessen ook privélessen gaan volgen bij Roberto Benzi in Parijs. Tijdens deze studie heeft hij deelgenomen aan masterclasses van professor Kenneth Kiesler en Colin Metters. Verder dirigeerde Bram het Fontys kamerorkest en assisteerde bij diverse symfonieorkesten waaronder het KwaZulu Natal Philharmonic Orchestra in Durban. In dezelfde periode is Bram in verschillende projecten werkzaam geweest voor het Magogo kamerorkest. Hij dirigeerde Stichting Project Orkest Nederland waarmee hij een tournee maakte naar Tsjechië. Bram heeft eindexamen gedaan met het Philharmonisches Orchester Hagen (Duitsland) en is sinds juni 2012 afgestudeerd als Master of Music.


Tegenwoordig is Bram dirigent van Harmonie Nootdorp en is hij werkzaam voor het Kinderorkest van Stichting BplusC (Oegstgeest) en Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek (Leiden). Ook dirigeert Bram met veel plezier Ensemble Classique (Eindhoven). Bram is verder werkzaam als freelance arrangeur en geeft trompetles bij verschillende muziek-verenigingen.