Dirigent Kerst Play-in 2021

INGE LAGE VENTERINK

Inge Lage Venterink (1988) begon op 8-jarige leeftijd op de dwarsfluit bij Baukje Toren en de Sint Plechelmus harmonie in De Lutte. De passie voor muziek heeft zich in 2006 vertaald naar een start van haar professionele loopbaan aan diverse conservatoria. Ze begon in Enschede met de opleiding Docent Muziek, zang en dwarsfluit. Al tijdens haar eerste studie was ze actief als koor/orkest dirigent, zangeres en muziekdocent aan de muziekschool Twente.

 

Na het afronden van het Enschedese conservatorium koos Inge ervoor om de grote stap richting het Amsterdamse conservatorium te zetten en werd aangenomen voor de opleiding Hafa(bra)-directie bij Danny Oosterman en Jan Schut. Vastberaden wilde ze uitvoerend musicus worden. Ook aan de andere kant van het land werkzaam als dirigent, zangeres en docent. Vijf zeer intensieve en leerzame studiejaren resulteerden in een prachtig eindconcert in in 2016 in samenwerking met Semper Crescendo Oldenzaal. Door ambities en enthousiasme houdt het leren eigenlijk niet op. September 2021 is ze gestart met de master opleiding orkestdirectie bij Arjan Tien.

 

Momenteel is Inge werkzaam als dirigent voor verschillende (project) orkesten en geeft ze lessen en workshops bij verschillende culturele instellingen en voor diverse organisaties. Naast dirigeren en doceren zet ze zich in voor de bond van orkestdirigenten en als Pr-manager voor de  stichting CRON. Tevens is ze dirigent geweest bij Stichting Project Orkest Nederland (SPON).